NYHETER

"ATT FÅ SE EN IDÉ VÄXA TILL LIV"

INDIKAVI ARKITEKT & GRAFIK

Skaparna bakom 3D visualiseringarna till Fjällhem Idre

 

Bröderna Henning Alfredsson och Mattias Graaf från Älvdalen startade igång Indikavi så sent som i maj 2020. I början som ett deltidsjobb. Idag jobbar Henning i stort sett heltid i företaget.

-Kunderna är främst lokala exploatörer eller fastighetsutvecklare. Men även industriella hustillverkare eller återförsäljare använder oss för kataloghus och annat, berättar Mattias som än så länge sköter företaget vid sidan av sitt vanliga jobb.

-Med 3D-modellering ser vi potentiella kunder även i annan tillverkningsindustri för produktutveckling. När det gäller övriga grafiska tjänster som logotyp eller annat bild- och filmmaterial för marknadsföring, vänder vi oss mot alla typer av företag, säger han. 

-Det bästa med att rita grafik och 3D- visualisering är förstås själva skapandet. Att se en idé komma till liv. Med 3D kan man skapa nästan allt med dagens program.

Visualisering är ett fantastiskt verktyg för att i ett tidigt skede få en klar bild av slutprodukten, oavsett om det gäller ett bostadsområde, en byggnad eller en prototyp av något slag. 

Mattias menar att behovet och nyttan med att visualisera kommer att öka markant i takt med fortsatt teknikutveckling och digitalisering. När allt mer sker på distans kan det bli ett användbart verktyg på många plan.

-Det har varit både roligt och lärorikt att bidra till att skapa en bild av Fjällhem Idre. Vi fick leverera såväl exteriörfilm som interiörbilder och hoppas att de bidragit till projektets lyckade lansering. Ett trevligt projekt att få jobba med, avslutar Mattias.

Foto Henning och Mattias.png
interiörloft.jpg