rydqvistprint-013.jpg

HUR DET BÖRJADE

Resan Idre Fjäll började 1994. 

Jag var elva år och reste de 66 milen enkel väg från Smålandsstenar till Idre Fjäll på höstlovet, för att leta snö.

Pappa, storebror, brorsans jämnåriga kompisar och jag.

Ständigt dem i hasorna körde jag fyra varv på de 7,5 kilometerna runt fjället, två gånger per dag. 

År ut och år in under mellan- och högstadieåren. 

 

Jag vet inte fullt ut vad som drev mig, men under elljusspårets lamplyktor formades en målmedvetenhet och vilja jag burit med mig under de 26 år som passerat sedan dess. I skidspåret, som företagare och som entreprenör. 

 

Vad som ännu inte har uppfyllts i erfarenheter -kan uppfyllas i form av målmedvetenhet, uthållighet och att övervinna de hinder som kommer i vägen.  Att få bygga och utveckla fastigheter i fjällen är en dröm som rimmar väl till den kärlek jag känner för fjäll, natur och skidåkning. Men också för entreprenörskap, utveckling och stora visioner. 

 

Fjällhem Idre är en del i den visionen. 

 

Maria Rydqvist- dec 2020

Grundare

5Qc5lNuQ.jpeg

LOKALT

För oss är det viktigt med en levande landsbygd, året om. Vi har valt att satsa på Idre Fjäll för att allt här präglas av bygden. Här bor många driftiga entreprenörer och engagerade eldsjälar. Därför väljer vi att samarbeta med lokala aktörer, så att samhället kan fortsätta utvecklas. 

Våra samarbeten kommer även att gynna dig som kommer att ha ditt fjällhem här. Och vi hoppas att du tänker precis som oss. Att din mat, dina upplevelser och tjänster – köps just här.

ENKELT

Vi har valt att bygga 12 fjällhem där det ska vara enkelt att leva. Där vi kan erbjuda service så att du kan tänka på annat är underhåll och städning på din semester.

Våra samarbeten med byns företag förenklar också för dig, där du enkelt kan boka både matkasse och upplevelser här.

Och vi tror på det enkla fjällivet, här är det enkelt att ge sig ut och enkelt att upptäcka.

109819535_10158381692189174_206668447544

UTE

Äntligen har utelivet fått sin rätta uppmärksamhet. Att vara ute i naturen, på fjället, i den friska luften, på nya stigar. Fler och fler har hittat ut, och upptäckt tjusningen med det.

I Idre vill man mest leva sitt liv utomhus. Äventyren tar aldrig slut, och det finns äventyr för både stora och små runt Idre. 

Våra guider tar dig gärna med för att visa dig sitt Idre.